Advokat i Göteborg specialiserad på brottmål

23 augusti 2021
jonas olsson

Alla har rätt till en rättvis rättegång och har man själv inte möjlighet att betala för sitt försvar kan man många gånger få hjälp med detta genom en offentlig försvarare. Det är tingsrätten som bestämmer om man ska ha rätt till en offentlig försvarare och när detta sker har man också möjlighet att själv säga vilken advokat man vill ha. Det är alltid bättre att själv välja advokat än att lämna beslutet åt rätten. Bäst är att välja en advokat som är riktigt erfaren och som har hjälpt många klienter. Men det är också viktigt att personkemin stämmer och att man trivs med sin advokat.

Som brottsmisstänkt känner man ofta oro och det är inte alltid man känner till hur den rättsliga processen går till. Därför kan det många gånger vara bra att ta hjälp av en brottmålsadvokat redan vid de inledande polisförhören. Då får man hjälp med att förbereda sig för polisens frågor och advokaten kan också sitta med som stöd.

Att hitta rätt advokat

Enklaste sättet att hitta en advokat som är specialiserad på brottmål i Göteborg är genom att söka på internet och sedan gå in på de olika advokatbyråernas hemsidor.  Där kan man hitta användbar information om vilka olika typer av mål som de arbetar med. Här är ett exempel på en advokatbyrå som bland annat arbetar med brottmål: https://advokatfirmanop.se/sv.

Inför det första mötet med advokaten kan det vara bra att i förväg ha skrivit ned allt som har hänt i kronologisk ordning. Detta för att det annars är lätt att glömma bort saker och detaljer, men också för att advokaten snabbare ska kunna sätta sig in i målet och bygga upp ett bra försvar. Det händer att advokater tackar nej till uppdrag av olika anledningar, men då brukar de i stället kunna rekommendera en annan advokat. 

Fler nyheter