Bergspräckning i Stockholm utförs av proffs

17 oktober 2021
Lily Hansen

advertorial

Om man tänker på det, så är det ganska lustigt hur det hade kunnat se ut. Sverige är ett väldigt klippigt och bergigt land. Mycket har vi fått till tack vare bergsprängning. Så hur hade det sett ut utan det? Som i Kalle Anka när de kör med husvagnen upp för berget? Förutom att riktigt så hade det inte funkat för oss människor. Det hade slutat i katastrof. Det är inte bara vägarna för bilarna, det är även tågen och byggnader med mera. 

Det är helt enkelt ett måste för att ha de tillgångar vi har idag. Behöver man en större parkering men det är ett berg i vägen? Inget problem. Bergspräckning i Stockholm kan vara lösningen på det problemet. Du får en plan och fin yta att använda till det du vill. Givetvis är en bergspräckning inget vem som helst gör. Utan det är de som är experter på detta som gör det för att det ska gå tryggt till

 

 

Säkerhet kommer först 

Det viktigaste inför en bergspräckning är planeringen. Det måste planeras in i minsta detalj för att det ska gå rätt till. Inga människor eller byggnader får komma till skada. När man anlitar ett företag så har man den tryggheten att de vet vad de gör. De ser till att allt går rätt till och planerar allt in i minsta detalj. 

Man varnar även människorna omkring området att en spräckning ska ske. Detta så de kan hålla sig undan och vara medvetna om eventuella skakningar i marken. Utöver det sätter man även upp en markering för hur nära man får gå. Det ska inte finnas en risk att någon blir skadad när man gör spräckningen. Att göra en bergspräckning är ett av alternativen till en vanlig bergsprängning. Spräckningen passar bra att göra i ömtåliga miljöer som trånga städer, och liknande.

Fler nyheter