Besök optiker i Södertälje som kan hjälpa med både undersökningar och rätt glasögon av hög kvalitet

09 juni 2021
Cecilia Olsson

Synfel är något som inte alls är ovanligt, varken hos barn eller vuxna. Vanliga synfel som i princip vem som helst kan drabbas av är översynthet, närsynthet, astigmatism och ålderssynthet. De innebär att man ser dåligt på nära håll, långt håll, ser suddigt både på nära och långt håll eller att ögat har svårt att ställa om till olika avstånd. Förutom att man kan få synfel så kan man även drabbas av ögonsjukdomar som påverkar synen, en av de vanligaste ögonsjukdomarna som drabbar väldigt många som passerat pensionsåldern är Katarakt (grå starr).

Det går ofta att åtgärda ögonsjukdomar

Grå starr är en sjukdom som gör att ögats lins blir grumlig vilket leder till att man får oskarp syn på långt håll, man blir känsligare för bländande ljus och god belysning blir väldigt viktig vid läsning. Grå starr kan även påverka färgseendet så att färger upplevs mer dämpade och gulaktiga. Det är vanligt att symptom börjar komma vid 65-års ålder och som tur är så går det att behandla grå starr med operation. 

Grå starr är en ögonsjukdom som ofta ger symtom vilket gör att man kan upptäcka och behandla den i tid, men det finns dessvärre andra ögonsjukdomar som är betydligt lömskare där symtomen inte dyker upp förrän sjukdomen är långt framskriden. Därför kan det vara bra att göra ögonhälsoundersökningar när man passerat 50 år eller om man har ögonsjukdomar i släkten. Det kan göra att problemet upptäcks i god tid och därmed kan åtgärdas lättare.

Optiker Södertälje kan hjälpa med det mesta

Direkt Optik i Södertälje är en optikerbutik där de utför undersökningar av legitimerad optiker och även kan hjälpa till med att hitta rätt glasögon i det breda sortimentet på 750 glasögonbågar. Direkt Optik är ett familjeföretag med lång erfarenhet inom optik, de sätter alltid sina kunder i fokus och erbjuder självklart både kvalitetsglas och märkesbågar från ledande leverantörer i butiken.

Fler nyheter