Bilservice för en säkrare bil

28 augusti 2019
jonas olsson
Bilservice för en säkrare bil

Bilen är otroligt viktig i många människor och familjers liv. Utan bilen går sälkanvardagspusslet med hämtningar, lämningar, jobb och annat ihop. Därför är det väldigt viktigt att bilen fungerar som den ska, och att man skickar bilen på service regelbundet för att kunna upptäcka eventuella fel.

 

 

Att tänka på vid bilservice 

 

Hur ofta din bil behöver servas beror på hur mycket du kör. En bra tumregel är att bilen bör servas efter 2000 mil eller en gång om året. Vad som gäller för just din bil framgår i ditt servicehäfte som kommer med bilen när du köper den. Om servicelampan börjat lysa i din bil är det viktigt att du tar dig till en verkstad för kontroll och service så snart som möjligt. 

 

Det kan kännas onödigt att serva bilen varje år om du inte kör så mycket, men faktum är att det är väldigt viktigt. Både för att i största möjliga mån undvika olyckor som kan orsakas av en bil som inte fungerar som den ska, och för att du ska kunna sälja bilen i framtiden. Många bilvärderingar kräver att servicehandboken är komplett och innehåller servicestämplar för alla år man ägt och kört bilen. Så om du vet med dig att det börjar bli dags att serva din bil, vad väntar du på? Ring och boka en tid för bilservice så är du snart ute på vägarna igen! 

 

Hitta en verkstad för bilservice

 

När du väljer bilservice, tänk igenom ditt val noga. Välj en verkstad med goda recensioner, och be alltid om ett kostnadsförslag innan bilen servas. Annars kan det bli en stor överraskning när bilen servats och du får reda på kostnaden. Om du letar efter en bilverkstad för att åtgärda ett problem eller genomföra service kan Mekonomen i Hudiksvall vara ett alternativ. De utför service och reparationer på alla bilmärken. De använder högkvalitativa material så din bil enbart får det bästa. 

Fler nyheter