Blommor i julens varma färg

28 november 2020
Mikael Barani

Att springa runt på somriga ängar i solsken som värmer mot huden… ja det känns sannerligen som ett avlägset scenario just nu. Å andra sidan har vintern sin egen charm. Speciellt nu när vi börjar närma oss juletid och vi plockar fram glögg, pepparkakor och listor över julklappar (och hur man ska hinna handla dessa julklappar).
Varför inte bestämma sig för att ha en mer avskalad ju i år? Ibland kan det ju faktiskt vara så att mindre blir mer? 

En jul med värme och närhet

När man tar bort all hets som finns kring denna högtid så återstår bara det essentiella: Att spendera tid tillsammans.
Varför inte fokusera på maten i år? Se till att laga en god måltid och minska på antalet julklappar som måste inhandlas. Kanske räcker det med en fantastisk bukett från http://www.lindhagensblommor.se/ och istället kan du bjuda på dig själv genom att sjunga en sång för den eller dem som du håller allra närmast?
Det blir minst sagt en överraskning bland klapparna.

För vem har sagt att det alltid måste vara som det alltid har varit? Speciellt i de tider vi lever i nu. Då kan faktiskt nytänkande vara det som ger oss extra energi mitt i allt det som händer – och extra energi kan man aldrig få nog av.
Kanske ska du därför fundera på vad som är viktigt för dig och de dina i jul.

Duka fram det där adventsfikat och sätt er ned i lugn och ro och prata med varandra om vad som betyder mest för er. Kanske visar det sig att ni kommer att komma närmare varandra bara genom detta lilla samtal.
För julen handlar trots allt om närhet och att ge varandra presenter. Dessa presenter behöver som sagt inte vara hårda paket, utan även mjuka och varma stunder där ni faktiskt möts mitt i allt stök.

Fler nyheter