Inte alla har möjlighet att ha riktiga växter i hemmet. Det kan handla om busiga husdjur som anser att blomjord kan användas för andra syften än dekoration. Det kan också handla om allergier. Många har också svårt att hinna med att sköta krävande plantor. 

Miljön i hemmet kanske inte heller passar den typ av växter man önskar sig. Idag är detta inte längre något problem. Det finns konstgjorda plantor i alla storlekar och former att köpa. Ingen vattning, ingen skötsel, ingen spilld jord på golv och mattor. Inga extra måltider för småbarn på jord och blad.

 

Växter gör rummen

Växter gör väldigt mycket för att ge ditt hem rätt atmosfär. En helt annan hemkänsla skapas med hjälp av blommor, träd och palmer. Allt ifrån prakten hos blommande växter till de tusen nyanser av grönt som träd erbjuder.

Vill du ha en skog i dina sällskapsutrymmen eller i ditt sovrum? En sval ormbunke i badrummet kanske? Du kan välja din egen blandning av konstgjorda träd & palmer och göra en verkligt grön sektion var du vill. Ingen hänsyn till ljusförhållanden behövs. Inga nya krukor varje år och inget skräp. Bara ständigt fräsch grönska efter eget huvud och egna önskemål.

Välj dina favoriter och gör din egen växtmiljö

För dig som har förmånen att äga ett eget hus finns naturligtvis även möjligheten att placera träd och palmer utomhus. Tänk en låg terrass i vit sten och bredvid eller ovanpå den citronträd. Olivträd passar också bra som skuggivare och i ett hörn kan du välja att ha bambu. Växter som inte trivs väldigt bra i vår svenska natur men på din uteplats står de ständigt friska och gröna.

Eller varför inte köpa några till barnens rum och öppna fantasin för lekar med exotiska växter och djur?

Möjligheterna är lika många som sorterna och mer därtill när du väljer och vrakar!