Det finns mössor för alla smaker och tillfällen

30 november 2021
william eriksson

editorial

Alla har någon gång upplevt en riktigt dålig hårdag där frisyren bara trilskas vad man än försöker med. Kanske har man också varit med om att ha blivit missnöjd med frisörbesöket, eller misslyckats med hemmafärgningen eller den spontana luggklippningen. En hårblekning kan också vara bökigt att hantera (tänk kritvitt i rötterna, svart i topparna och kycklinggult däremellan, inte så snyggt). I sådana fall är mössan bra att ta till för att lösa problemet, i alla fall för tillfället.

Ett plagg med flera användningsområden

Utöver detta så är mössan skön att värma öronen och huvudet med under vintern. Men även under varmare årstider går den beroende på variant att använda. För många är den en viktig accessoar, att matcha övriga kläder med. 

Vilken sort man väljer beror på tycke, smak och tillfälle. Under den kallaste tiden kanske en fodrad pilotmössa är det som passar bäst. Under vår och höst, eller om man vill ha mössan under sin cykelhjälm utan att det blir bökigt, kan en lite tunnare mössa passa bra. Man kan hitta mössor i alla olika stilar och varianter

 

image

 

Välj en mössa i bra kvalitet

Oavsett vilken mössa man väljer så bör man inte tumma på kvaliteten. För en del är detta med märke viktigt när ett nytt klädesplagg ska inhandlas, och de flesta har något favoritmärke som de handlar från. Vad gäller dessa större märken så kan man vara säker på att kvaliteten är bra, men även mindre märken i lite billigare prisklasser kan vara av bra kvalitet. Vänder man sig till en butik specialiserad på huvudbonader så kan man känna sig trygg med att de valt ut det som de tycker är bäst. Om man vill kan man få sin logotyp eller sitt namn broderat på mössan, något som kanske är extra bra för barn för att undvika att mössan tappas bort.  

Fler nyheter