Din trygghet ökar med brandgenomföringar 

30 november 2021
william eriksson

Det finns en del saker i livet man inte ska ta för givet, där man inte ska chansa och hoppas på det bästa. För det har ju aldrig hänt något, men om det händer, så kan det vara för sent. 

Såklart pratar man om en brand. En brand slukar allt i dess väg. Den tar inte hänsyn till vare sig människor eller saker som är i vägen. Vänta inte med att skaffa ett brandskydd tills det är för sent. Läser du detta idag och inte har något, in och hitta ett företag som kan hjälpa dig med det då. 

I de moderna lägenheterna och byggnaderna finns det nästan alltid ett brandskydd. Detsamma gäller inte för de äldre husen vi har runt om i Sverige. Men det betyder inte att man inte kan skaffa ett, för det är aldrig för sent. 

Har man ett brandskydd men ska dra nya kablar igenom väggen, då behöver man göra brandgenomföringar. Med brandgenomföringar ser man till att tänka på allt. Ett brandskydd även för kablarna mellan rummen. 

image

Vad gör ett brandskydd?

Precis som det låter är ett brandskydd något som hjälper till att stoppa och bromsa branden. Man kan ha olika typer av brandskydd att välja mellan. När dessa är gjorda så är det klart. Men ska man däremot in och öppna i väggen så behöver man ha ut ett proffs som ser över det igen. Ligger inte brandskyddet helt rätt så ger det inte heller samma skydd. 

Brandgenomföringar är minst lika viktiga som brandtätningar. De ser till att det är brandskyddat även mellan kablarna som går från rum till rum. Det ska inte finnas någon risk att något är oisolerat och ger branden en större chans att sprida sig mer. Med ett bra brandskydd ökar ni chanserna att alla tar sig ut levande ur den brinnande byggnaden. 

Fler nyheter