Dra på dig dina motorcykelkläder och se vart vägarna tar dig

27 juli 2021
Mikael Barani

Sökaren kommer alltid att finna något, vad det än må vara. För om man tillåter sig själv att vara öppen, och därför sårbar, kommer världen alltid att svara mot detta mod.
För det krävs nämligen mod att verkligen leva detta liv. Det är något som är säkert. Det finns så många utmaningar som väntar på oss – vare sig vi vill eller inte.

Vågar du leva, verkligen leva?

Det första steget här i livet är därför att acceptera att livet är på just detta sätt: utmanande. 
Kan vi hålla huvudet kallt när vi utsätts för de prövningar som garanterat kommer att komma vår väg har vi mycket vunnet.
Livet jobbar nämligen hela tiden för att dra ut oss ur vår bekvämlighetszon, en plats som istället civilisationen gärna vill dra oss in i.

För håller vi oss till våra inarbetade mönster blir livet förvisso lättare att leva och styra men det blir också… tråkigare.
Den som vågar följa med när livet bjuder upp till dags kanske inte alltid får det lätt. Däremot kommer du att få leva ett rikt liv som kommer att vara fullt av upplevelser.

Fråga dig själv därför hur du kan utmana dig själv där du är just nu. För en utmaning behöver inte innebära att man tar sig till andra sidan jorden och bestiger ett berg.
Det kan också vara att man skaffar ett mc-körkort, tar på sig sina motorcykelkläder och under en vecka ser vart vägarna leder en.

För i slutändan är det du och bara du som ansvarar för ditt liv.
Tyvärr är det så att den dagen de flesta av oss inser detta har vi tappar både ork och kraft att göra något åt saken.
Kan vi däremot redan tidigt i livet börja omfamna äventyret, och lära känna oss själva, har vi mycket vunnet här i tillvaron på jorden.

Fler nyheter