Effektiv spolning av avlopp i Brålanda

20 november 2021
jonas olsson

editorial

Börjar vattnet rinna ner dåligt i köksvasken, är det ett tecken på att det snart kan bli avloppsstopp där. Det samlas fett och smuts inuti avloppsrören hur aktsam man än försöker att vara. Fläskflott och matrester bör man slänga i skräpet och inte i avloppet, och de flesta tänker sig för vad de spolar ner för något.

Det man gör är att beställa spolning avlopp i Brålanda, eftersom det är bäst att låta ett professionellt företag sköta om det. Egen vaskrensning kan ofta leda till att föremål fastnar ännu längre ner i rören. En rörfirma har utrustning så att de kan suga upp sådant med en slang direkt i vasken.

 

Högtryck och varmvatten är skonsamt

Man undviker att spola med kemikalier, och rören mår bäst av att bara spolas skonsamt med högtryck och varmvatten. Då löser fettet upp sig på insidan av rören och man får fritt flöde på sitt vatten igen. Man bör också kolla upp själva rörledningarna ibland.

Det finns speciella kameror som man kan filma rören med inuti, och då kan man se om några rör är skadade eller behöver bytas ut. För det mesta är en spolning den enda åtgärd som behövs. Allt som man spolar ner kyls av på vägen ut i avloppet, och det är nästan ofrånkomligt att det blir avlagringar.

 

image

 

Håll kollen på dina rör

Det bästa är att låta en rörinspektör kolla upp avloppsledningar och rör med jämna mellanrum. Stambyte är något man helst vill undvika, och det behövs oftast inte om man är rädd om sina avloppsrör. Man kan i alla fall skjuta upp stambytet ganska länge genom att hålla lite koll på rörens funktion.

När det börjar bli virvlar i vasken är det dags att ringa rörfirman. Då är man ute i god tid och behöver inte riskera att vattnet inte rinner ner alls.

Fler nyheter