En trygg bostadsaffär med en mäklare i Linköping

28 juni 2022
Lily Hansen

editorial

En bostadsaffär är en av de största ekonomiska händelserna i en privatpersons liv. Det är mycket att tänka på både när du ska sälja eller köpa en bostad och en mäklare kan göra hela resan lättare för dig. Ska du köpa din första lägenhet eller behöver en större villa till den växande familjen? Eller kanske är det dags för ett litet fritidshus i skogen där du kan hitta lugnet? En mäklare i Linköping är det bästa valet för att hitta det du söker. Då får du information om vilka skyldigheter du har som köpare och vad du ska tänka på.

När du vill sälja din bostad

När du tagit kontakt med den mäklare du vill ska sälja din bostad görs en värdering av huset eller lägenheten. Därefter kommer en fotograf som tar bilder på huset för att kunna presentera dessa tillsammans med en beskrivning av bostaden.

Mäklaren kommer också att anordna visningar där intresserade köpare kan komma och titta. Dessa visningar brukar annonseras på mäklarens hemsida, olika tidningar och andra platser för marknadsföring. Under budgivningen som följer kommer mäklaren att ge dig all information du behöver och även fortsätta att ge dig tips och råd kring hur du ska hantera affären på bästa sätt. 

 

mäklare Linköping

 

Värdering utan försäljning

Det kan finnas andra anledningar än en försäljning, som gör att du vill få din bostad värderad. Du kanske vill låna pengar med huset eller lägenheten som säkerhet. Eller så efterfrågar ditt försäkringsbolag uppgifter som rör värdet. I sådana fall behöver du betala en avgift för det arbete mäklaren utför, annars ingår det i det sammanlagda priset för hela förmedlingsuppdraget.

Skulle din bostad däremot ligga ute för försäljning, men av någon anledning inte bli sålt kommer det inte att kosta dig någonting. Oavsett om du vill köpa eller sälja bostad är en mäklare en trygg utgångspunkt.  

Fler nyheter