Ett citat i värmen

26 juli 2019
Mikael Barani
Ett citat i värmen

Termometern visar på nästan 28 grader. Det är då det börjar bli skönt att kunna sätta sig ned inomhus och bara njuta av lite korsdrag. Ja har man AC hemma så är det ju ännu bättre, men ett gammalt hederligt korsdrag ska inte underskattas.

Tur att det inte har varit lika varmt som förra sommaren, alltså den som var 2018. Då var det nästan olidligt att vistas ute. Det var nog många nordbors längtan efter att permanent bo på varmare breddgrader som fick sig en törn där. Tänkt att gå omkring och svettas större delen av året.
Det praktiska med att ha det kallt är ju att det lättare går att reglera kroppstemperaturen med kläder. När det är varmt, ja då är det varmt. Det går lätt att förstå varför siesta är en grej i Spanien, helt enkelt.

Men nu skiner solen som sagt lite så där lagom. Det är varmt, men man går inte under när man väl lämnar hemmet. ”Home sweet home” som någon hade som väggdekor hemma hos sig. Ja det fanns visst massor av olika varianter på dekorerna på Sohu-shop.

Man kanske skulle resa runt lite mer för att samla på sig något skönt citat som man själv kunde låta trycka upp och ha på väggen. Lite sugen blir man ju ändå på att resa till värmen sedan när det väl blir vinter. Eller kanske till någonstans där det är lite sådär lagom varmt. Typ vandra i de spanska bergen eller något.
Glida runt lite med en ryggsäck om ryggen på dagarna. Äta lite goda tapas på något trevligt värdshus på kvällarna. Typ i september eller oktober. När det börjar bli grisigt här hemma men då det fortfarande är rätt trevligt väder runt Medelhavet.

Nåja. Nu väntar i varje fall den svenska sommaren i all sin gröna prakt.

Fler nyheter