Ett liv är som ett hus: Allt börjar med en stabil grund

29 december 2020
Mikael Barani

Vilka saker i ditt liv har, eller passerat, sitt bäst före-datum? Finns det saker som du bär omkring på i ditt inre som det är dags att släppa taget om?

Eller kanske är ditt förråd fyllt av prylar som du plikttroget har släpat med – flytt efter flytt. Låt 2021 bli året då du tar tag i allt detta och lämnar det bakom dig. 

Grunden för ett hållbart leverne

För vem känner inte att vi behöver en nystart efter det år som nu närmar sig sitt slut. Det har varit tufft, på flera plan, på grund av pandemin och vi kommer även i fortsättningen att gå en utmanande tid till mötes. Det gäller därför att helt enkelt optimera sitt välmående genom att låta allt det gamla falla bort och se över allt det som vi vill ha kvar i våra liv.

För det finns ju sådant som helt enkelt bara behöver lite extra uppmärksamhet för att blomma ut igen. Allt behöver inte slängas bort, med andra ord. Lite fokus och omtänksamhet kan ge saker och förhållanden nytt liv.

Ta en sådan vardaglig sak som att utföra en husdränering. Visst kan det vara lite bökigt men snart så får din källare nytt liv igen. Alla vet ju att om grunden inte är stabil så blir även resten av konstruktionen skakig.

Det är en parallell som vi också kan tillämpa på livet i stort. Många av oss vill på olika sätt rädda världen, men är blinda för de utmaningar som står nära inpå oss. 

Spenderar du tid med din familj? Rör du på dig och äter hälsosamt? Har du goda rutiner för att hantera stress här i livet?
Detta är sådana saker som skapar en god grund – vilket sedan faktiskt leder till att världen blir en lite bättre plats att leva på. 

För oss alla.

Fler nyheter