Ett mindre valborgsfirande

03 maj 2020
Mikael Barani
Ett mindre valborgsfirande

Det blir ett speciellt firande av Valborg i år (eller blev, beroende på när du läser detta). I och med att större folksamlingar är förbjudna så är det upp till var och en att styra upp en egen liten eld för de allra närmaste.

Det kan ju också bli mysigt i och för sig – att vara ett litet sällskap som ser till att ha det mysigt på egen hand tillsammans. Fördelen är ju att det är lättare att grilla korv över en liten eld än över en rejäl majbrasa.

Den pysslige och påhittige drar också igång ett eget litet lotteri med roliga små vinster för de yngsta familjemedlemmarna. På så sätt får man ändå rätt mycket av högtidskänslan trots att de stora arrangemangen är inställda.
Varför inte samla familjen och pyssla ihop något till släkten som sitter på annan ort? Att få något som är gjort med kärlek och omtanke är något av det finaste som finns. Snabbt kommer det också fram när man skickar med Posten paket. På så sätt kan man dela med sig av den mysiga känslan under valborg även till veckan efteråt.

För det är viktigt att visa varandra lite extra hänsyn och omtanke i dessa tider. När vi än må komma på andra sidan av denna virusets era så kan det ske på två sätt. Antingen kallstartar vi tillvaron eller så har vi faktiskt kommit närmare varandra som ett resultat av det som vi just har gåt igenom. Både lokalt som globalt.

Hur det blir är ju faktiskt upp till oss. Det enda som man kan påverka med säkerhet är ju sitt eget liv. Genom att kultivera nya och goda vanor så kan du faktiskt gå stärkt ut ur allt detta. Visst kommer livet att se annorlunda ut, men förändringar är en del av saker och ting.

Fler nyheter