Flyttstädning - ett tråkigt måste

Att flytta är ofta roligt, det kan vara som ett nytt kapitel i livet. Kanske är sambolivet nästa steg i en relation eller så kan drömmar om en utlandsflytt äntligen förverkligas. Men oavsett hur spännande en flytt kan vara så finns det tyvärr tråkiga delar av det också, bland annat det tunga måstet att städa. Det är antagligen få människor som ser fram emot att flyttstäda, för de allra flesta är det något man helst inte vill göra och som många drar sig för. All den mängd tid som måste läggas på allt från att skura golv och väggar till att putsa fönster och rengöra vitvaror är tungt och långt ifrån roligt. Men det finns knep för att det ska gå lättare.

 

Gör det roligare

En klassisk metod för att städningen ska bli roligare är att sätta på musik. Sjung högt det värsta du kan medan du torkar av toalettstolen och skurar golven. Golvmoppen kan lätt bli till en mikrofon. Med uppiggande låtar och en gnutta fantasi kan städandet flyta på bättre än förväntat. Om du dessutom gör det tillsammans med en eller flera vänner kanske minnet av städningen till och med blir ett du skrattar av att tänka på efteråt.

 

 

Det finns hjälp att få

Men för den som verkligen fruktar det krävande städandet mer än något annat, eller för den som kanske inte har vare sig tid eller möjlighet att göra det själv finns det hjälp att få. Du behöver inte muta dina syskon eller be andra vänner och familjemedlemmar om hjälp. Genom att bara slå en signal eller skriva ett mejl till en städfirma kan du enkelt slippa en tung flyttstädning. Det finns bra Flyttstädning i Stockholm och Göteborg, men även mindre städer runt om i landet. Så om det tidskrävande jobbet känns alldeles för stort är ett alternativ att helt enkelt bara boka hjälp för det.