Fönster för härligt inomhusklimat

Fönster kan göra väldigt mycket för ett utrymme, det kan skänka ett härligt ljusinsläpp samt göra en fasad lite mer intressant. De största fördelarna med fönster är såklart ljuset de släpper in samt att man ser utsikten utanför hemmet, men de kan även ha fler användbara funktioner.

Val av fönster

När man ska installera nya fönster bör man först och främst ta hänsyn till vilka modeller som passar in på huset. Även fast det kan vara snyggt att blanda olika stilar så kan det lätt göra att fönstren ser malplacerade ut om man väljer en modell som skiljer sig mycket från stilen på befintliga dörrar och fasad. Man bör även fundera på vilken funktion man vill att fönstret ska ha, det kan till exempel gälla möjligheten att vända på fönstret eller öppna det inåt för att kunna putsa det på ett säker sätt. Ska fönstret sitta väldigt högt upp kan man, för att hålla nere kostnaderna, välja ett fönster som inte går att öppna alls. Gillar man spröjsade fönster kanske flaggfönster kan vara ett bra alternativ då de har lite av den looken men samtidigt har den smidiga funktionen att man kan öppna samtliga delar separat. 

Byt ut fönstren i tid

Om man har fönster som är mer än 25 år gamla finns det stor risk att de börjar bli så slitna att det är dags att byta ut dem. Äldre fönster blir ofta otäta med tiden och kan dessutom vara sämre på att isolera om man jämför med moderna fönster. Att byta till nya fönster ger energibesparingar, enklare underhåll samt bättre inomhusklimat.

Man hittar ett stort utbud av fönster till mycket bra priser hos Sparfönster. I deras sortiment finns fönster i trä, trä/aluminium och PVC. Man kan även välja mellan 2- eller 3-glasfönster och de ger dessutom 10 års garanti på sina produkter.