Förkorta avståndet till teaterscenen

06 maj 2019
Mikael Barani
Förkorta avståndet till teaterscenen

När en kulturupplevelse är riktigt bra så känns det djupt inne i själen. I bästa fall så påverkar händelsen oss så djupt att den faktiskt får oss att se livet ur nya perspektiv. Framför allt verkar scenupplevelser ha denna inverkan på oss.
Att se en person på en scen, livs levande och direkt, kunna fånga vår uppmärksamhet och vår fantasi ligger någonstans på gränsen till magi.

Alla som har sett en enmansföreställning på teater, en föreställning som är riktigt bra, känner igen denna känsla. Den kreativa energi som krävs av en enda person att trollbinda en publik är, med risk för upprepning, magisk. De flesta av oss jobbar hårt med att försöka fånga uppmärksamheten inom våra egna familjer, eller på våra arbetsplatser. Tänk då på hur mycket det krävs att fånga totala främlingars diton.

Nu ska det ju medges att en publik ofta är vänligt sinnad – folk har trots allt betalat för att se en föreställning. Men lägger man som skådespelare ribban för lågt så tappar man snart folks uppmärksamhet.

En annan anledning till att publiken kan bli ofokuserad av är att om man inte känner att man upplever en föreställning på bästa sätt. Det kan handla om så enkla saker som att man faktiskt inte rent fysiskt kan ta del av den. 
Är lokalen väldigt stor så kan man hamna långt bort från scen. Detta gäller för övrigt även för konserter. Det är då en teaterkikare är praktisk.

På Kikkertland.se har en stilfull uppsättning teaterkikare i butikens omfattande utbud. Teaterkikarna har i regel tre gångers förstoring. Detta tar dig närmare scen utan att göra avkall på bekvämlighet i form av att små handrörelser får kikaren att skaka för mycket. 
Kikkertland säljer även en variant av teaterkikare som har inbyggt ljus. Detta för att du till exempel ska kunna kolla på ditt program utan att störa andra gäster.

Fler nyheter