Glasslipning är en process som kräver tålamod

11 januari 2022
Lily Hansen

editorial

Glasslipning. Något du antagligen inte ligger sömnlös om nätterna för att fundera på hur det görs. Du tar det nog ganska för givet fram tills den dag du måste ha det. Din första kontakt med glasslipning kommer antagligen när du flyttar till din första lägenhet och den har glas till duschkabinen eller har en inglasad balkong.

Glasslipning är en process som kräver tålamod och ett öga för detaljer och yrkesstolthet. Du ska göra denna massa av härdad smälta till något som ser ut som något du vill ha i din bostad och fastighet.

Det börjar med att man gör mått och ritningar ner till den mest nitiska av detaljer. Sedan börjar man slipa med en grov slipskiva för att stegvis jobba sig upp till en fin slipskiva som gör det sista precisionsjobbet. Detta är ett jobb som kräver varsamhet och skicklighet. Därför görs det alltid av ett fullblodsproffs som med sin erfarenhet och kompetens kan få glaset perfekt.

 

image

Klart som korvspad

Som ett sista steg, beroende på vad glaset ska användas till så kan det också förekomma att man polerar glaset så att det blir klart. Detta är en lösning om du vill ha genomskinliga duschdörrar eller bastudörrar till exempel. Nu när allt är klart som korvspad och du vet hur en glasslipning går till så är frågan vilket glas du vill ha slipat och gjort något av. Olika glas för olika miljöer du vet.

Det är värt att ta beslut i samråd med glassliparen så att du får en slipning och ett glas som passar dig perfekt. Se till att ditt detaljarbete i hemmet blir gjort av någon med ett öga för det. Det är något som du definitivt ska lämna till proffsen, annars kan det bli en kostsam affär på fler sätt än ett. Gör glasslipningen hos ett proffs.

Fler nyheter