Det händer att man kan behöva söka upp en tandläkare med kort varsel. Kanske har man fått akut tandvärk eller slagit ut en tand. Det spelar ingen roll om man är på tillfälligt besök i Stockholm eller om man bor i stan, tandläkare Östermalm är ett bra val för både tänder och plånbok.  

Att hitta en tandläkare som man känner sig trygg med är inte alltid det lättaste. Någon som skall in och fixa i munnen medan man ligger bakåtlutad är inte det trevligaste som finns. En tandläkare som lugnt och tålmodigt förklarar för patienten vad som händer gör att patientens lugn och trygghet ökar.

 

Estetisk tandvård

Att man går till tandläkaren kan ha flera orsaker. De flesta går på rutinkontroller och behöver kanske fixa till ett hål eller en trasig tand. Idag är det också vanligt med så kallad estetisk tandvård. Det kan vara ganska enkla saker som tandblekning eller en liten spricka i tanden som man vill fixa. Utöver det kan man också göra mer avancerade saker som att bygga på en tand.

Idag är man mer mån om sina tänder än tidigare och de flesta vill ha ett fint leende. Det är där den estetiska tandvården kommer in. Utvecklingen går framåt och behandlingarna blir bättre för patienten. Det man tror kan innebära en ommöblering i munnen blir oftast en mindre korrigering.

 

 

Tips till den som har tandvårdsrädsla

Tycker man att det är obehagligt att gå till tandvården finns det ett par tips att ta till. Har man det riktigt jobbigt kan man få lugnande medicin innan besöket. Då kan det vara lättare att sätta sig i tandläkarstolen.

Är det borrljuden som är obehagliga kan man ta med sig ett par hörlurar och spela egen musik. Man kan också ta med sig en person som man känner sig trygg med på behandlingen.