Hitta din tandtekniker i Stockholm

27 juni 2022
patrick pettersson

editorial

De flesta har säkert minnen från när de var små, då de tappade sina mjölktänder och la dem under kudden åt tandfen. Förhoppningsvis skulle där ligga en liten slant åt en istället när man vaknade upp nästa morgon. Men när man väl har blivit av med sina mjölktänder ska de nya tänderna räcka livet ut.

Tyvärr är det inte alltid riktigt så att tänderna hänger med fullt lika ofta som man kanske skulle hoppas. Det är högst individuellt – vissa har jättefina och friska tänder livet ut, medan andra kan få problem när de är lite yngre. Behöver du hjälp av en tandtekniker i Stockholm kan du bland annat kika på: https://bluedent.se/.

Vad är skillnaden på en tandläkare och en tandtekniker?

På ett lite förenklat sätt kan man säga att en tandläkare arbetar med de tänder man har, medan en tandtekniker arbetar med att ersätta förlorade eller skadade tänder. En tandteknikers arbete omfattar bland annat att tillverka tandproteser, broar, kronor och andra implantat.

De produkter en tandtekniker tillverkar finns i en mängd olika utföranden och slitstarka material. De är avsedda att klara av alla tänkbara påfrestningar under lång tid, och bland annat titan och zirkonium används för att säkerställa en lång livslängd.

 

tandtekniker stockholm

Ta hand om de tänder du har

Man bör vara glad att man lever i ett land där det finns så god hjälp att få om man har tandproblem. Men nog är det så att de flesta hellre har kvar sina riktiga tänder än att behöva ersätta dem med hjälp av tandteknikern.

Ibland sker det olyckor och ens tänder skadas – det är tyvärr sådant som händer om man har otur. Men det finns en del man kan göra för att ens tänder ska hålla långt in på ålderns höst. Var bara noga med att borsta tänderna varje morgon och kväll så kommer de hänga med lite längre. 

Fler nyheter