Hudvård för alla hudtyper

En mjuk och vacker hud är något väldigt många vill ha, men för de allra flesta krävs ett visst arbete för att nå dit. En daglig hudvårdsrutin är därför en god idé om vacker hy är målet. Det kan vara så enkelt som att smörja in sig efter varje dusch. Under vintermånaderna blir det dock extra viktigt och man kan dessutom behöva en lite fetare lotion. Man ska även tänka på att skydda huden från direkt solljus. Det allra bästa är att hålla sig i skuggan de timmar på dagen som solen är som starkast, men vill man trots allt njuta av solstrålarna så ska man se till att ha ordentligt skydd i form av kläder och/eller solskyddskräm.

Om man har en väldigt torr hud ska man vara noga med vilka produkter man använder. Vid rengöring ska man använda sig av milda, tvålfria hudvårdsprodukter. Man ska även tänka på att inte smörja in sig med parfymerade lotions. Det är också fördelaktigt för torr hud att duscha istället för att bada, eftersom bad lättare torkar ut huden. Man ska inte heller duscha för varmt eller kallt, ljummet är bästa temperaturen.

Det är inte bra för huden om det sitter kvar rester av rengöringsprodukter efter en dusch, därför ska man alltid se till att skölja av sig noggrant innan man stiger ut ur duschen. Torka därefter huden varsamt genom att massera kroppen med en handduk, gnugga inte. Sedan är det dags att smörja in hela kroppen med en lotion som är anpassad efter hudtyp. 

Hos Sephora hittar man över 1000 produkter inom hudvård, samtliga av mycket hög kvalitet. Man kan dessutom enkelt söka inom olika kategorier som; fuktgivande och vårdande, Anti-age & fina linjer, problemhud eller känslig hud. 

Huden är vårt största organ och finns där för att skydda kroppens inre, så se till att vårda den väl.