Kontinentalsäng ger god sömn utan kompromisser

Kontinentalsängar är något som har ökat i popularitet de senaste åren. Förutom att de är väldigt estetiskt tilltalande så är de även väldigt bra för sömnkvaliteten. Det som skiljer en kontinentalsäng från klassiska sängar är att den har ett extra madrasskikt vilket gör dem extra komfortabla och därmed ger bättre sömnupplevelse.

Något som också påverkar sömnkvaliteten är madrassen eller sängens fasthet. Har man ett för mjuk eller för fast underlag så kan man få problem med ryggsmärtor och sömnen påverkas negativt. Generellt brukar det vara så att om man är kort och lätt ska man ha ett mjukare underlag medans om man är lång och tung sover bäst på en fastare säng eller madrass. Detta kan dock bli ett problem när man är två stycken i olika storlek som ska dela på samma säng. Ett alternativ kan vara att skaffa två enkelsängar i olika fasthet som man skjuter ihop, men det leder ofta till att man känner av skarven och därmed sover sämre. Även här finns lösningen med hjälp av en kontinentalsäng. Kontinetalsängens resårmadrass består av två kärnor samlat i ett överdrag. Detta förlänger sängens levnadstid och betyder dessutom att man kan få varsin fasthet, och därmed ett individuellt anpassat stöd.

Sömn är otroligt viktigt för att kroppen och hjärnan ska få återhämta sig och bearbeta intryck. Sover man bra på nätterna klarar man lättare av stress och påfrestningar under dagen. Sömn kan också minska risken för sjukdomar. Att sova tillräckligt kan minska risken för sjukdomar som till exempel förhöjda blodfetter, hjärt-kärlsjukdom, diabetes typ 2, depression och utmattningssyndrom. Det är därför viktigare än vad många tror att man investerar i en bra säng som ger god sömnkvalitet.

Hos Bättre Nätter hittar man ett brett utbud av kontinentalsängar till väldigt förmånliga priser. De erbjuder gratis leverans och 100 dagars sömn garanti. Läs mer och hitta nästa drömsäng på https://www.battrenatter.se/sangar/kontinentalsangar.html.