Korrigera tänder hos tandläkare i Östersund

20 juli 2021
jonas olsson

Tänker du att du någon gång ska göra något åt att tänderna sitter lite för trångt, lite för glest eller helt enkelt saknas? Man kan ha olika tandproblem som man går och dras med, men det finns bra hjälp att få numera. Du kan börja med att boka tid hos en tandläkare i östersund.

De nya sorternas tandställning har skonsamma fästen och det kan rentav vara skenor i plast som utför tandregleringen. Fråga din tandläkare om nyheterna som finns idag, och tveka inte att rätta till dina tänder nu. Det är aldrig försent att få en jämn och fin tandrad.

Dra ut tänder i nödfall

Förr drog man ut tänder, för folk var oftast för fattiga för att ha råd med lagning. Numera räddar man i princip alla tänder, bygger på dem eller fixar till dem. Men man måste göra undantag för tänder som växer på helt fel ställen, till exempel ovanför tänder som redan finns.

Man kan välja vilken tand man vill dra ut för att få plats med dem alla, och det sker i samråd med din tandläkare i Östersund. Vill man ha framtänderna centrerade mitt fram, kan det vara smart att inte dra ut tänder som sitter i närheten där utan i stället välja en annan tand.

Implantat av olika slag

Vilka tandproblem du än har kan tandläkaren som specialist hjälpa dig. Man kan dra ihop en glugg i munnen, så att tänderna sitter närmare varandra. Är gluggen väldigt stor för att man till exempel har tappat eller slagit ut en tand, kan man istället göra ett tandimplantat.

Ett implantat är en konstgjord tand som exempelvis kan fästas i käkbenet med en titanskruv. Sådana tänder sitter verkligen fast, så att man kan äta och tugga obehindrat. Kontakta din tandläkare i Östersund, så får du själv uppleva skillnaden när du korrigerat tänderna.

 

Fler nyheter