Köttlådor efter säsong

21 oktober 2020
patrick pettersson

För miljöns skull måste vi lära oss att äta mindre kött. Men det är även viktigt att satsa på bra kött och att välja bort det industriproducerade köttet. Välj istället kött av fin kvalité från mindre gårdar där djuren också har det bättre. Precis som man kan beställa en ekolåda med fina grönsaker kan man numera även få köttlådor med prima produkter. 

 

Produkter som en köttlåda kan innehålla

Innehållet i köttlådan bestäms utefter säsong och årstid. Den kan exempelvis innehålla fläskkarré, kamben, entrecôte, biff, hamburgare och nötfärs. Har man svårt att hinna med matlagningen under veckan så kan man få köttlådor med mer eller mindre färdiga produkter. Då är det bara att steka eller grilla med en gång. En pannfärdig köttlåda kan exempelvis innehålla panerad schnitzel fylld med ost och rökt skinka, hamburgare, kalvfärsbiffar med parmesan och oliver, wallenbergare med grädde och ägg eller baconburgare på grovmalen högrev och rökt sidfläsk. 

Naturligtvis kan man själv också välja vilka slags produkter man önskar i sin köttlåda förutsatt att de finns tillgängliga för säsongen. Enklast plockar man ihop sin köttlåda via köttbutikens hemsida, men man kan även ringa in sin beställning. Sedan är det bara att hämta ut den i butiken. Man behöver inte vara orolig över köttets kvalité, då en butik som endast säljer kött är måna om sitt rykte och endast säljer förstklassiga produkter.

 

 

Färdiga rätter lagade i butik av riktiga kockar

Nuförtiden finns det flera köttbutiker som erbjuder köttlådor, men även annan mat av god kvalité. Några av dem erbjuder även hemlagade klassiska rätter tillagade av kockar i butiken. Även i detta fallet följer rätterna säsongen. Dessutom är de lagade på bra råvaror som ofta både är närproducerade och ekologiska. Något som är inte är fallet med de portionsförpackade, frysta rätterna som man kan hitta i de flesta andra mataffärer.

Fler nyheter