Låt en elektriker i Stockholm sköta elinstallationen

26 februari 2022
Lily Hansen

editorial

Låt bli kontakterna och propparna. Du vet inte vad du gör. Åtminstone inte om det handlar om elektriska renoveringar och installationer. Oavsett storlek. Är du inte en auktoriserad elektriker så ska du helt enkelt bara låta det vara. Ja, i den bemärkelsen att du inte ska försöka dig på installationen själv. Däremot får du mer än gärna lyfta telefonen och ringa exempelvis en elektriker i Stockholm som kan komma och hjälpa dig. Det är högst rekommenderat.

Grejen är att elektriska installationer och arbeten av den typen inte är som vilket arbete som helst. Det är förenat med betydligt fler risker. Jämför du elinstallationer med att till exempel sätta in en ny ytterdörr så är det vitt skilda saker. En felmonterad ytterdörr innebär i värsta fall att den hänger snett och gnisslar lite. En elinstallation som går snett kan däremot innebära att hela fastigheten brinner ned och att människorna i den inte överlever. Förstår du allvaret?

 

elektriker stockholm

 

Elektriker i Stockholm ska godkänna jobbet

Det är alltså på grund av de stora riskerna som en amatör inte ska ge sig i kast med elinstallationer. Då spelar det ingen roll hur stor omfattningen är. Du vill inte hamna i en situation där det blir kortslutning, ledningarna börjar brinna och du försätter hela Stockholm i fara. Förutom de materiella och personliga skador som kan uppstå riskerar du att bli fullständigt ruinerad.

Anledningen är att ditt försäkringsbolag med all säkerhet lär vägra betala ut ersättning för en elinstallation som gått snett om den är installerad av dig själv. Det hade varit skillnad om en auktoriserad elektriker utfört det och därefter godkänt arbetet. Då hade allt varit i sin ordning även för försäkringsbolaget, om en olycka skulle ske. Men om du försöker snåla kan det vara ett beslut som du behöver ha på ditt samvete under hela resterande del av ditt liv.

Fler nyheter