LED strip erbjuder spännande variation när det handlar om belysning i hemmet

15 juni 2022
Cecilia Olsson

editorial

LED strips är en väldigt användbar källa till belysning inne i ett hem, men det finns även LED strips som kan användas utanför hemmet för att skapa en vackert upplyst trädgård, altan eller balkong. Det som gör LED strips så spännande är att de kan fästas på så otroligt många platser och vissa kan till och med byta färg. Dessutom passar de att använda i alla olika rum såsom vardagsrum, garderober, badrum, hall, barnrum och så vidare. 

Hur fungerar en ledstrip?

LED strips är vad man kan säga en remsa med flera LED lysdioder som man fäster med hjälp av den självhäftande tejp som sitter på dess baksida. Ofta är det också bra att använda sig av aluminiumprofiler för att de ska kunna sitta riktigt bra där man väljer att fästa dem.

LED strips går som sagt att använda på väldigt många platser och det finns strips som man enkelt kan byta färg på med hjälp en fjärrkontroll eller via en app för att skapa rätt stämning.

LED strip

Platser i hemmet där LED strips gör sig riktigt bra

LED strips är både funktionella och vackra att ha i trappor där de kan fästas under trappstegen, på vagnstyckena eller på insidan av trappräcket. Vad som fungerar och passar bäst beror på trappans utformning.

LED strips kan också göra att en garderob känns mer exklusiv samtidigt som man lättare kan hitta de plagg man ska ha tack vare ljuset. De passar väldigt bra i barnrum, framförallt de som kan byta färg, eftersom de kan ge häftiga effekter i rummet. Det finns såklart även många fler platser utöver dessa där LED strips gör sig riktigt bra.

LED strips för många olika ändamål 

Hos LEDMegaStore finns ett brett utbud av LED strips i olika längder, färger, styrkor med mera. De har LED strips för inomhus- och utomhusbruk samt användbara tillbehör såsom aluminiumprofiler. Oavsett vilken sorts ledstrip som önskas så är sannolikheten stor att den finns i LEDMegaStores sortiment. 

Fler nyheter