Att köpa nya däck till bilen kan tyckas vara en enkel historia. Det är det förvisso om man inte är intresserad och bara vill ha funktionella, lagliga däck. Men om man är bilfantast då handlar allt om detaljer. Inte bara när det kommer till däck. 

Då har det stor betydelse vilken typ av bil man har, inredningen och kanske vilken typ av musik som spelas. Har man en raggarbil exempelvis funkar det inget vidare med techno. Här handlar det om att vara rätt i varje detalj, hur liten och obetydlig den än verkar vara.

 

Så vilka däck passar vilken bil

Det finns regler förstås och så finns det olika smak. Det är viktigt att man väljer rätt dimension annars kan man inte använda dem hur coola de än är. För att veta vilken dimension man ska ha kan man titta på de gamla däcken. Om det inte står så kan man gå in och läsa på bilregistret för att få den informationen. Man kan även googla på däckgöteborg.se.

När man valt däck kan man välja till ett par coola fälgar som som passar. Det finns sökmotorer där man skriver in sin däckdimension och får förslag på olika fälgar.

 

 

Vad som är viktigt att titta på när man köper däck

Förutom dimensionen finns det några saker att titta efter. Att titta efter bokstaven A är bra ur alla aspekter vid däckköp. När det gäller greppförmåga ska man se efter A som är bra på våta vägar. När det gäller gäller ekonomiska däck ska man även där se efter A men B fungerar också. 

Något som även är viktigt för många är miljöaspekten. Men tyvärr finns det inte någon bra information beträffande själva bildäcken. Det skulle i så fall vara om man går in på tillverkaren och ser om de framställer däcken på miljövänligt sätt.