Leverans och ruljangs med tredjepartslogistik – hitta musklerna till ditt företag

20 juni 2022
william eriksson

editorial

Kanske är du nyföretagare som precis kavlat upp ärmarna. Kanske har du en lång lista på varor som behöver ta sig från en plats till en annan. Du har mycket att tänka på. Att dina varor levereras på rätt sätt är ett företagande i sig. Du behöver naturligtvis avlastning. Svaret kallas tredjepartslogistik.

Tredjepartslogistik, som förkortas TPL eller 3PL, är en översättning av third-party logistics och är egentligen precis vad det låter som: en tredje part som sköter logistiken. Med andra ord, ett företag som hjälper ditt företag att sköta sin verksamhet – framför allt när det kommer till de två stora varufrågorna.

 

Var ska varorna vara?

Den första frågan handlar om lagerhållning. Alla företag behöver ett eller flera lagerhus. Lagren kan krympa och växa vid behov och behöver ses över. Återigen, det är ett jobb i sig.

Denna bit av logistiken kan ett tredjepartsföretag enkelt ta hand om. Du behöver bara veta vad du vill ha så kommer ett seriöst TPL-företag att skräddarsy sin service för dina behov. Du kan avlasta bördan på företaget och vara säker på att dina varor är i tryggt förvar.

 

tredjepartslogistik

 

Var ska varorna hamna?

Den andra frågan är naturligtvis distribution. Distributionen av dina varor rör hela processen från packning och lastning till transport och leverans. Det ska inte spela roll var du vill att dina varor ska hamna. Ett bra TPL-företag levererar jorden runt.

Den som just startat upp ett företag kanske är särskilt överraskad över hur mycket muskler som finns att tillgå, hur mycket äkta bärhjälp du kan köpa till dig. Tanken är inte att du ska göra allt själv. Du behöver fokusera på ditt företagssnille. Du är trots allt hjärnan i ditt företag. Resten av företagets kropp har ben, armar och muskler som du kan beordra. Så sätt sakerna i ruljangs och låt ditt företagande jobba för dig. 

Fler nyheter