Makeup på resan

05 mars 2019
Matilda Olsson
Makeup på resan

Det är alltid svårt att packa inför en resa, men något som kan vara extra trixigt är att veta vilket smink man ska ha med sig. Om man åker på en semesterresa där man har tänkt att koppla av och bada mycket så kanske inte sminket är det viktigaste. Dock är det bra att vara förberedd på alla situationer, för det blir kanske en del restaurangbesök när man känner för att klä upp sig och piffa till sig lite även om det är en semesterresa. Dessutom är det ju roligt att sminka sig och inget man vill hoppa över bara för att man är ledig, särskilt inte om man har det som intresse.

Köp din makeup här om du behöver nya, smarta produkter som är enkla att packa med på resan. Om du reser ofta är det bra att ha ett litet travel kit med en necessär i mindre format där du har med dig det allra nödvändigaste inför resan. Smink tar ju tack och lov inte så mycket plats och därför kan man ha med sig det mesta av det man behöver. Tänk dock på att om du ska flyga är det viktigt att ha förberett sminket som innehåller vätskor i en särskild påse så att du enkelt kan visa upp innehållet i kontrollen. Max 100 ml vätska får en flaska innehålla och kom ihåg att det måste synas tydligt att den inte rymmer mer vätska än så. En face mist är till exempel skön att ha med sig om det är torr luft men häll för säkerhets skull över vätskan i en mindre sprayflaska så du inte riskerar att behöva hälla ut dess innehåll.

Sist men inte minst, packa smink och produkter som passar där du ska vistas. Om du ska till ett varmt och soligt ställe – glöm inte solskydd, och ska du till ett kallare ställe får du inte glömma återfuktning.

Fler nyheter