Makitabatteri håller i längden

26 augusti 2019
patrick pettersson
Makitabatteri håller i längden

Oavsett om man är hobbysnickare eller yrkesutövare är det skönt att ha riktigt bra utrustning. Utrustning som med enkelhet och finess klarar av det jobb som skall utföras och som håller i längden. Såväl proffs som amatörer känner förmodligen igen det etablerade företaget Makita och deras välrenommerade samling av verktyg. Företaget har mer än 100 års erfarenhet av att tillverka verktyg och det speciella med dem, förutom den höga kvalitén förstås, är att verktygen drivs med laddningsbara batterier. Så när batteriet får slut på ström skall det alltså inte kastas, utan laddas upp på nytt och därigenom återanvänds det.

 

 

Inte som vanliga batterier

 

Ett batteri till olika slags utrustning från Makita är inte som vanliga alkaliska batterier. Nej, dessa är mycket större och mycket kraftfullare. De finns i olika nivåer av volt och de passar till exempelvis sticksågar, cirkelsågar, borrmaskiner, skruvdragare och gräsklippare. För att ladda upp batteriet behövs en laddare köpas till, men denna använder du också sedan gång på gång, på gång, på gång… Det blir alltså inget slit och släng med batterier här, utan tidsenlig återanvändning. Perfekt både för plånboken och miljön!

 

Ha alltid ett batteri till hands

 

För att du ska vara säker på att alltid kunna ha ett batteri nära till hands, kan det vara en god idé att se till att ha två stycken. Då kan det ena laddas upp medan man arbetar med det andra. På detta vis slipper man bli utan ström när man är inne i ett riktigt bra arbets-flow, för något mer frustrerande än det finns väl knappast? Behöver du köpa ett till makita batteri finns det enkelt att inhandla hos BatteriOnline. Där finns ett stort utbud av olika varianter av batterier och laddare, dels i original och dels de som är kompatibla med både Makita och flera andra märken.

Fler nyheter