Nyfikenheten som öppnar upp livet

Hur mycket utmanar du dig själv i din vardag? Känner du att du pressar dig själv då och då till att upptäcka nya saker och därigenom nya sidor hos dig själv?

Många av oss svarar säkert något i stil med ”Njae” på den frågan. Det är skönt att vara bekväm. Att göra sitt på jobbet och sedan komma hem och streama en serie i ett par avsnitt för att sedan gå och lägga sig. Kanske hinner man med en tur till gymmet några dagar i veckan.

Visst är det okej att leva så, inga fel. Vill man däremot uppnå något mer i livet så är det ofrånkomligt att man måste utmana sig själv lite då och då. I dagens samhälle är det nämligen lättare än någonsin att bara göra så som man alltid har gjort. Saken är den att det inte sker särskilt mycket utveckling då.

Skulle våra förfäder bara nöjt sig med tillvaron skulle vi aldrig ha haft möjligheten att idag sträckkolla på en serie i flera timmar. Ingen skulle ju ha uppfunnit något om alla bara chillade och jagade lite då och då. I och för sig låter det också som en rätt trevlig tillvaro.

Utmaningarna behöver inte heller vara särskilt stora. Det kan vara att ta en promenad rebelbundet. Eller lösa en liten rubiks kub 2×2 för att få fart på hjärncellerna. Rätt vad det är så har man kommit igång och blivit sugen på större utmaningar. 
För så fungerar vi människor: När vi hittar något som vi verkligen gillar så vill vi vidare och utforska mer och djupare. Det är just denna egenskap som har tagit oss dit där vi är idag. 

Så fundera på vad det är som du är sugen på att utforska mer av. Chanserna är stora att det kommer att öppna upp nya möjligheter livet för dig.