Figurformande underkläder har funnits länge. Tänk bara på alla snörliv och korsetter som damerna har burit genom åren, då det mer eller mindre krävdes att man skulle ha getingmidja.

Men med kvinnans frigörelse kom ett annat mode. Man klippte håret kort, kastade bort livstycken och strumpeband och lät magen vara ifred. Vissa tyckte till och med att behå var onödigt, speciellt på sextiotalet, men numera är det modernt att tänka på figuren igen.

 

Fina former med shapewear

Att motionera ofta, göra situps och hålla diet, eller att bara leva någorlunda sunt, kan göra ganska mycket för figuren. Man vill gärna ha en smal midja, men numera är det inte så mycket för andras skull som för ens egen. Det är hälsosamt att ha ett lite mindre midjemått, och medan man jobbar på det kan man få en extra kick av att använda shapewear, figurformande underkläder.

Det finns underkläder att köpa i varuhusen och på nätet. Men vill du ha bra kvalitet gör du klokt i att gå in i en särskild butik som har specialiserat sig på underkläder och som kan ge expertråd när man är ute efter något som formar figuren. Exempelvis i Stockholm kan man hitta en sådan affär, där expediterna ger extra service för att kunden ska hitta rätt plagg.

 

Ett välvårdat intryck

Man längtar inte efter det extrema men vill göra ett gott intryck på andra. Man vill helt enkelt se bra ut. Det är noga med naglar, med hår, en bra hållning och att inte sitta som en hösäck.

Shapewear ingår också som en naturlig del av det moderna livet. Det kan vara en stödjande behå eller en formande body, och även trosor har stödjande material som hjälper till att hålla in magen. Dina övriga kläder kommer också mer till sin rätt, och du känner dig självmedveten och välklädd.