Skäms du när du besöker en tandläkare i Järfälla?

24 november 2020
william eriksson

Handen på hjärtat, inga tandläkare i rummet, hur noga tar du egentligen hand om dina tänder? Visst, det går säkert att lita på att du borstar tänderna två gånger om dagen, men räcker det? Enligt tandläkarna är det ju minst lika viktigt att du gör rent mellan tänderna med tandtråd och sköljer med fluor efter varje måltid. Kan du verkligen med gott samvete säga att du lever upp till de förväntningarna vi av våra tandläkare förväntas att göra? 

Svarar du “ja” på den frågan och ljuger kommer det bli smärtsamt påtagligt när du konfronteras med din lögn nästa gång du gör ditt årliga rutinbesök hos tandläkaren eller tandhygienisten. 

Försök säga att du gör rent mellan tänderna varje dag samtidigt som blodet flödar ur ditt tandkött när tandläkaren gräver i din mun. Det är lika skämmigt varje gång och man går därifrån skamset och med nya löften om att nu, verkligen från och med nu, ska man börja ta hand om sina tänder ordentligt.  

 

Ta ansvar för din munhygien

Tandläkare i Järfälla kan säkert intyga att de får träffa ett flertal kunder av den sorten. Men ärligt talat, tandläkarna finns inte för att orsaka dig skam. De finns till för att hjälpa dig ta hand om dina tänder till ett så bra pris som möjligt, men de kan faktiskt inte borsta tänderna på dig eller komma hem till dig två gånger om dagen och göra rent mellan dina tänder. Du måste som privatperson ta eget ansvar för din munhygien. 

 

 

Tar du hand om dina tänder till vardags kommer ett besök hos tandläkaren om olyckan skulle vara framme bli mycket tacksammare. Tandläkarbesök kan vara dyrt, men din tandläkarförsäkring täcker oftast högre summor om du visar dig vara en pålitlig person som sköter din tand- och munhygien och inte får hål i tänderna som måste lagas stup i kvarten.

Fler nyheter