Skapa ett dynamiskt hem med LED Strips

22 mars 2021
Cecilia Olsson

Det finns många sätt man kan använda sig av belysning i ett hem. Det finns såklart belysning som behövs i samtliga rum för att man ska kunna se något i bostaden, det finns även belysning som ger ljus på platser där man mest behöver det och sedan finns det belysning som gör det lilla extra för hemmet. Det finns mycket man kan göra med belysning för att skapa häftiga effekter och även för att framhäva vissa möbler, objekt eller husets arkitektur. LED Strips är något som kan vara till stor hjälp då man vill skapa en wow-effekt i bostaden. 

Skapa en mysig atmosfär

Det allra vanligaste sättet att använda LED Strips är att fästa de på undersidan eller bakom skåp och bänkar för att framhäva ytorna på ett snyggt sätt, utan att det blir för skarpa kontraster eller att det lyser upp för mycket. För att skapa en mysig och välkomnande atmosfär är i regel de LED Strips som ger ett varmt och gyllene sken bäst, medan de med kallt sken kan fungera bra där man vill ha en mer funktionell eller skarp belysning.

LED Strips kan vara både dekorativa och funktionella

En LED Strip kan även användas för att framhäva en specifik möbel eller inredningsdetalj i hemmet. Genom att montera LED Strips på undersidan av hyllplan framhäver man både möbeln och sakerna som är placerad i den. LED Strips kan också göra sig bra i köket på undersidan av vägghängda skåp för att lysa upp bänkytorna och under badrumsskåpet ger de extra belysning på handfatet. Man kan även få en snygg effekt genom att fästa belysning runt eller bakom spegeln.

Det är vanligast att montera belysningen horisontellt, men på rätt plats kan vertikal belysning ge en riktigt spännande och snygg effekt. Hos LEDMegaStore.se hittar man LED Strips för alla tänkbara projekt i olika färger. Det finns även tillbehör som kan behövas vid montering samt LED belysning som fungerar bra både inomhus och utomhus.

Fler nyheter