Skydda ditt smultronställe från klotter

06 oktober 2020
Mikael Barani

Vi fastnar ofta i samma mönster här i livet. Saker och ting går runt och runt utan att vi kanske reflekterar över detta så mycket. Det är helt enkelt svårt att vara innovatör, även när det kommer till den egna tillvaron.
Det finns förstås knep för att bli bättre på att förnya saker och ting. Ett av de enklaste sätten är kanske att helt enkelt upptäcka nya delar av sin hemstad.

Slutklottrat på ditt smultronställe

Ta en promenad genom delar av ditt närområde som du aldrig har besökt tidigare. Eller som du i varje fall sällan brukar vistas i. Det låter kanske nästan banalt, men man vet faktiskt aldrig vad som händer när man väl vågar prova sig på nya erfarenheter. Även om de är så till synes enkla som att vandra runt i ens hemstad.

Kanske kommer du att upptäcka ett nytt smultronställe alldeles runt hörnet? En plats där du får vara nästan för dig själv, även om du är mitt i staden. Visst kan det vara så att du önskar att kommunen skulle beställa klotterskydd i Helsinborg från Hustvättarna, för att få bort den där trista graffitin från väggarna runtomkring. Varför inte uppmärksamma kommunkontoret om detta behov och göra ditt nya smultronställe ännu finare?

Genom att vi tar ansvar för vårt närområde så känner vi oss också mer som en del av det. Ibland kan det räcka med att helt enkelt kasta bort skräp som någon annan har tagit med sig till en plats. I en enda enkel manöver har du plötsligt tagit ansvar för stället och gjort det lite trevligare. 
På så sätt känner vi också mer och mer ansvar, och stolthet, för vår omgivning. Det gör också att vi känner oss mer hemma där vi bor. Små steg som dessa leder också till att vi skapar en allt bättre värld.

Fler nyheter