Sugen att prova på minimalism? med hjälp av magasinering kan man tryggt testa trenden

08 april 2021
Cecilia Olsson

Minimalism är något som fått ett uppsving den senaste tiden och allt fler väljer att anamma den lite enklare livsstilen. En vanlig missuppfattning är att man knappt kan äga någonting om man ska kunna kalla sig själv för minimalist. Det kanske var så förr i tiden men idag handlar det mer om vilket tankesätt man har och inte hur många saker som finns i hemmet. Man ska helt enkelt göra medvetna köp och inte fylla bostaden med saker som man inte har någon glädje av. 

Minimalism behöver inte innebära ett tomt hem

Det finns många som tänker att de aldrig skulle kunna vara minimalister på grund av att de samlar på något eller inte gillar en avskalad inredningsstil. Men faktum är att det kan vara fullt möjligt att samla på saker eller ha inredningsdetaljer i sitt hem så länge det handlar om ting som är betydelsefulla. Man kan helt enkelt gå igenom sitt hem och ta bort sådant man aldrig använder eller som inte har något värde för en själv. 

Ett drastiskt sätt att prova på minimalism kan vara att packa ner alla ägodelar i lådor, precis som vid en flytt. Allt eftersom plockar man ur saker när man behöver dem, något som i slutändan kan leda till att man efter en viss tid fortfarande har massor av saker nedpackade. Dessa saker är förmodligen sådant man helt enkelt inte behöver eller har glädje av. 

Prova på innan du gör dig av med allt

Är man intresserad av att se om minimalism är något som man själv skulle må bra av så kan det kännas tryggt att magasinera sina saker under en prövotid för att ha möjligheten att ångra sig. Hos https://www.flyttharry.se/ kan man tryggt magasinera sina saker i magasin som har värme, larm och försäkring. Man kan magasinera under kort eller lång tid och det finns möjlighet att både hämta och lämna saker i sitt magasin under deras öppettider.

Fler nyheter