Tandhygien – en viktig del av munhälsan

26 oktober 2022
Helen Johansson

editorial

Vikten av god munhälsa

Tandhygienisk tandvård är en viktig del av den hygieniska hälsan. En tandhygienist i Odenplan är en person som hjälper till att rengöra tänderna och förebygga munsjukdomar. De använder speciella instrument för att avlägsna tandsten, plack och fläckar från tänderna. Tandhygien är en viktig del av den allmänna munhälsan. Goda tandhygieniska vanor kan bidra till att förebygga hål, tandköttssjukdomar och dålig andedräkt. Regelbunden tandborstning och användning av tandtråd är det bästa sättet att hålla tänderna och tandköttet friska.

image

Rengöring på djupet

Varför gå till en tandhygienist?
En tandhygienist kan göra en djuprengöring av dina tänder som du inte kan göra hemma. De har tillgång till specialverktyg som tar bort tandsten och plackuppbyggnad under tandköttslinjen. Denna typ av rengöring är viktig eftersom den hjälper till att förebygga tandköttssjukdomar. Tandköttssjukdom är en infektion i tandköttet som kan leda till tandförlust.

En tandhygienist kan också ge dig användbara tips om hur du kan förbättra din munhygienrutin hemma. De kan lära dig hur du borstar och använder tandtråd på rätt sätt. De kan också rekommendera vilken typ av tandborste och tandkräm som är bäst för dig utifrån dina behov.

Tandhygienister spelar också en viktig roll när det gäller att upptäcka muncancer i ett tidigt skede. Muncancer är lättare att behandla när den upptäcks i ett tidigt skede. En tandhygienist utför en undersökning av huvud och hals vid varje möte. De kommer att leta efter eventuella knölar, knölar eller sår i munnen. Om de hittar något misstänkt kommer de att hänvisa dig till en tandläkare eller läkare för ytterligare undersökningar.

En tandhygienist är en viktig del av att upprätthålla en god munhälsa. De kan hjälpa till att förebygga hål, tandköttssjukdomar och dålig andedräkt med regelbundna rengöringar och undersökningar. Om du inte har varit hos en tandhygienist nyligen, boka en tid redan idag! Tack för att du läste och hoppas detta blogginlägg var till någon hjälp!

Fler nyheter