Välj sidohängda fönster

31 juli 2021
patrick pettersson

Håller du på att renovera om sommarstugan? Det kan vara ett roligt projekt att ta sig an. Att renovera och inreda är nästan som en terapi. Dessutom är det en god investering, då du har kostnadsfritt boende för semestertider.  Skulle du längre fram vilja sälja sommarstugan tjänar du mycker mer pengar om den är i perfekt skick och funktionell. Så när du ska renovera ska du se det som en investering/terapi för dig och din familj. 

Om du har gamla fönster som är svåra att putsa och som inte är helt värmeisolerande är det smart att byta ut dem. Du kan behålla den klassiska stilen på stugan med sidohängda fönster. Dessa kan vara i antingen trä eller aluminium. Aluminium är dock lättare att sköta än fönster med träramar som behöver skrapas, lagas och målas om. Fönster i aluminium är dessutom tåligare och perfekt för att hålla länge i det nordiska klimatet.

 

 

Hur kan sidohängda fönster se ut?

Att fönstrena är sidohängda betyder att de har gångjärnen på sidan. Självaste fönstret kan öppnas inåt eller utåt. Att de går att öppnas är ett stort plus för dig, eftersom du då kan öppna fönstret för att vädra utan att behöva flytta på blomkrukorna som står på fönsterbrädan. Du kan skaffa ett par med fönster som sitter i samma ram. Då kan båda av dessa öppnas. Det finns också modeller med tre glas. Då är en av dessa luft, vilket betyder att glasen på sidorna går att öppna men inte den i mitten.

Sidohängda fönster gör det lätt att städa och putsa fönstren både på ut- och insidan. De är det perfekta alternativet till din mysiga sommarstuga. Skaffa måttanpassade fönster i det material du föredrar: trä eller aluminium. Med eller utan rutor. Men håll dig till klassiska modeller och höj så även värdet på din bostad.

Fler nyheter