Visa vem man är

Profilprodukter i Stockholm är produkter som visar upp företagsnamn och profiler. Att använda produkter med företagets namn och kanske färger på, har blivit ett mycket populärt,  snyggt och enkelt sätt att marknadsföra sitt företag på. Syns man inte så finns man inte, är en gammal tes inom marknadsföring. Det betyder att om inte kunden vet om att företaget finns så kan inte kunden handla hos företaget. I dagens samhälle där man blir fullkomligt överöst med reklam var man än vänder sig, så är profilprodukter ett milt sätt att synas på istället för klassisk reklam som är mer påtaglig.

 

Profilprodukter av olika slag

Att visa upp sin personal i profilkläder är inte bara ett enkelt sätt att få reklam utan det är även ett sätt att visa både för personalen och kunderna vilket företag de arbetar för. Men det finns mycket mer profilprodukter än kläder. Om man ser sig omkring i hemmet så finns det säkerligen ett flertal profilprodukter där. Kanske en tändsticksask från en restaurang man besökt, en tvål från hotellet man bodde på under semestern, en penna från banken och kanske en keps från resebolaget. Allt detta påminner oss om företaget varje gång vi använder produkterna och gör kanske att vi blir sugna på att åka till just det där hotellet igen under nästa semester.

 

 

Gåvor och utrustning

När det gäller profilprodukter så är det skillnad på det som man ger bort och det som personalen använder. Man kan till exempel gärna ge bort profilprodukter som exempelvis kepsar och t-shirts, men de ser aldrig likadana ut som de som personalen använder. Detsamma gäller övriga profilprodukter. De har aldrig riktigt samma utförande som företagets personalkläder. Detta då man vill göra reklam, men man samtidigt inte vill att kunderna ska förväxlas med företagets egna personal för det kan bli förvirrande för kunderna.